Objednávky kurtů 739 237 633 / Tréninky dětí 602 696 060
ibdoksy@seznam.cz

Tenisový Klub Doksy v roce 2017

Na obnovení závodního hraní dětí v roce 2016 TK Doksy úspěšně navázal v roce 2017, a to především zásluhou dobré spolupráce mezi Tenisovým klubem a Tenisovou školičkou vedenou Ing. Pecoldem.

Tenisová školička Ing. Vladímíra Pecolda

Tenisová školička úspěšně dokončila rok 2017. Žáci školy pod vedením Ing. Vladimíra Pecolda, Marcely Réblové a Vladimíra Pecolda ml. zvládli tématiku základních úderů a řada z nich je připravena se zapojit do soutěží MINI a BABY tenisu. Tenisový rok byl uzavřen Dnem tenisu v tělocvičnách ZŠ K. H. Máchy.

Poděkování

Nemalá zásluha na rozvoji hraní dětí patří rodičům. Děkujeme především těm, kteří se zasloužili o zdárné zvládnutí soutěží, především oběma kapitánům družstev Ing. Haně Houžvičkové a Karlovi Švermovi ml. Díky patří i správci dvorců manželům Martině a Karlovi Švermovým.

Mladší žáci

Mladší žáci byli úspěšnější, skončili v soutěži třetí. Hráli v sestavě: J. Šverma, M. Schacherle, P. Kareš, A. Tvrdek, A. Svobodová, S. Schacherlová a E. Švermová. Nejúspěšnějšími hráči byli Honza Šverma a Anička Svobodová.

Starší žáci

Starší žáci v sestavě: J. Chour, D. Tachecí, A. Svobodová, A. Baňkowská doplněná mladšími žáky J. Švermou, M. Schacherlem, P. Karešem, S. Schacherlovou obsadili v soutěži šesté místo. Nejlepšími hráči byli Anička Svobodová a Pepa Chour.

Soutěž dospělích

Ani naši dospělí nezaháleli. Další rok soutěže našeho smíšeného družstva Severočeské skupiny dospělých DA3 byl z našeho pohledu úspěšný. Našimi tradičně silnými soupeři byli SK Matchball Česká Lípa B, TO Staré Splavy a Česká Kamenice.

První utkání s Českou Kamenici jsme úspěšně zvládli a vyhráli poměrem 5:4. V polovině června naše bilance vykazovala 4 výhry a žádnou porážku. Ty nejtěžší zápasy nás teprve čekaly.

17.6.2017 jsme doma přivítali SK Matchball Česká Lípa B. Jelikož naši kamarádi z České Lípy měli na svém kontě porážku s TO Staré Splavy, cítili jsme šance na výhru. Nakonec vše nabralo jiný spád a výsledkem byla porážka 3:6. Singlová utkání se nám nezdařila a všechna jsme prohráli. Třemi zbylými čtyřhrami jsme dokázali nepříznivý stav částečně korigovat.

Následovalo druhé vzájemné derby Doksy vs. Staré splavy. Byla to vážně těžká bitva. Hráči Adam Šverma, Zdeněk Svoboda i Aleš Stach hráli dlouhá utkání na 3 vzájemné sety a podařilo se jim zvítězit. Dámy Marcela Réblová a Jana Zelenková své soupeřky přehrály a bylo rozhodnuto. Do večera jsme ve Starých Splavech oslavovali naši výhru 6:3. Tentokrát jsme byli lepší my.

V celkovém součtu sedmi utkání jsme zaznamenali jednu porážku stejně jako SK Matchball Česká Lípa B a TO Staré Splavy. O konečném umístění rozhodoval počet vyhraných zápasů. S celkovým počtem 42 výher jsme se umístili na druhém místě celkové tabulky. Vítězem se stalo mužstvo TO Staré Splavy. SK Matchball Česká Lípa B dosáhl na bronz.

Naše družstvo reprezentovali Adam Šverma, Zdeněk Svoboda, Petr Vidner, Alexandr Vítek, Aleš Stach, Marcela Réblová, Jana Zelenková, Adriana Sismilichová (Piverková), Natálka Svobodová a Anna Svobodová.

Turnaje

Již tradičně náš klub uspořádal řadu turnajů. Konkrétně 4 turnaje mužů a po jednom pro mladší žáky a žákyně. Byl připraven i turnaj pro starší žáky a žákyně, který se však neuskutečnil pro nedostatečný počet přihlášených hráčů. Naši členové se turnajů zúčastnili se střídavými úspěchy.

Rekonstrukce areálu

V březnu jsme dokončili rekonstrukci oplocení areálu přerušenou začátkem prosince 2016 pro nepříznivé počasí. Do dalších větších akcí pro zlepšení areálu jsme se v roce 2017 již nepouštěli. Snad v roce 2018 se nám podaří zlepšit poněkud ošuntělý vzhled fasády budovy Tenisového klubu. V budoucnu chceme společně s městem vybudovat na bývalých volejbalových kurtech veřejné sportoviště pro míčové hry.

Vzpomínáme

Na závěr nám dovolte tichou vzpomínku na dlouholeté hráče našeho klubu, kteří v roce 2017 odešli hrát na nebeské dvorce, pana MVDr. Zdeňka Vidnera a pana Ing. Ladislava Langra.

Za TŠ a TK Doksy Ing. Vladimír Pecold, Ing. Petr Vidner a Ing. Michal Jaroš

Kontaktní formulář